Σε μισθωτούς και συνταξιούχους μετακυλύονται τα φορολογικά βάρη

Σε μισθωτούς και συνταξιούχους μετακυλύονται τα φορολογικά βάρη

Αρ. Πρωτ. 12706/08.03.2011

Προς Υπουργό:

- Οικονομικών

Η σφοδρή επίθεση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ προς τα ασθενέστερα στρώματα της Ελληνικής κοινωνίας συνεχίζεται με αμείωτο τρόπο. Μετά τα δυσβάσταχτα βάρη και τα αντιλαϊκά μέτρα, που επέβαλε η Κυβέρνηση του Μνημονίου σε μισθωτούς και συνταξιούχους, συνεχίζει τώρα την επιθετική της πολιτική. Ποτέ ξανά την μεταπολιτευτική περίοδο οι κοινωνικές τάξεις της χώρας μας δεν δέχτηκαν τέτοια ανηλεή επίθεση.

Έτσι για να καλυφθούν οι απώλειες από το μέτωπο των επιχειρήσεων, συνεισφέρουν τώρα μισθωτοί και συνταξιούχοι, καταβάλλοντας πάνω από το ήμισυ των συνολικών φορολογικών βαρών. Το αρμόδιο Υπουργείο φαίνεται να αντισταθμίζει τις απώλειες από τις επιχειρήσεις από την αύξηση των φόρων σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Σύμφωνα με τον χάρτη των εισοδημάτων που δηλώθηκαν το 2009, οι μισθωτοί και συνταξιούχοι συμμετέχουν στα φορολογικά βάρη με ποσοστό 52,59%, ενώ τον προηγούμενο χρόνο η συμμετοχή τους ήταν 47,94%. Οι ασθενέστερες οικονομικές τάξεις δεν αντέχουν άλλα φορολογικά βάρη. Επιτέλους, η Κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί την ασφυξία που προκαλεί με την πολιτική της στα νοικοκυριά και να μεταβάλλει την ακολουθούμενη πολιτική της.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Προτίθεται η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να ανακουφίσει μισθωτούς και συνταξιούχους και να μην μετακυλύει επιπλέον φορολογικά βάρη στις πλάτες τους;

Απάντηση Υπουργείου